ნამცხვარი, რომელიც ძველ გგემოს გაგახსენებთ მინიმალური
ინგრედიენტებით მზადდება. ასევე ცხობისთვისაც მინიმალურ დროსა
და შრომას მოითხოვს.
ნამცხვარი სიგუა პოპულარული 90 - იანებში გახლდათ.
ნამცხვარს სახელი ხუმრობით დაერქვა
ქართველი პოლიტიკოსის, თენგიზ სიგუას გამო, რომელიც 1992-1993 წლებში
საქართველოს პრემიერ-მინისტრი იყო.
“სიგუას ნამცხვარი” მისი
მმართველობის პერიოდში მძიმე ეკონომიკური მდგომარეობისა და
პროდუქტების სიმცირის გაშარჟება იყო.
ინგრედიენტები:
4-5 ვაშლი
100 გრ შაქარი
2ს.კ ზეთი
1 გახეხილი ლიმონი
ერთი ჭიქა ფქვილი
1 ჩ.კ სოდა ძმრით
მომზადების წესი:
გავხეხოთ ვაშლი, ლიმნის კანი, დავამატოთ შაქარი, ზეთი, სოდა ძმრით და
ბოლოს დავამატოთ ფქვილი. მიღებული მასა დავასხათ ყალიბში და
გამოვაცხოთ ტაფაზე, ან ღუმელში.
მიირთვით გემრიელად.
შენიშვნა: ეს ნამცხვრის კარგი ალტერნატივა იყო, რადგან ძალიან ცოტა და
იოლად საშოვნი ინგრედიენტებით კეთდებოდა.
მასალის გამოყენების პირობები